Finska livsmedelskoncernen Fazer Food Group har avtalat om att förvärva familjeföretaget Kaslink som specialiserat sig på havreprodukter.
-Kaslink är en innovativ aktör, vars höga tekniska kunnande och moderna produktionsanläggning skapar en konkurrenskraftig bas för att sälja, marknadsföra och producera hållbara havrebaserade produkter på en internationell marknad. Kaslink har lanserat framgångsrikt även på den konkurrensutsatta svenska marknaden, och har utvecklats väl på den finska marknaden, vilket skapar en stark plattform för framtida tillväxt, säger Mats Liedholm, vd för Fazer Sverige.
Enligt Fazer växer den totala marknaden för icke-mejeriprodukter i Västeuropa med mer än 17 procent årligen. Fazer ser betydande tillväxtmöjligheter i havre och företaget har investerat 30 miljoner euro i kvarnverksamhet i Finland och Sverige de senaste åren. I januari 2019 meddelade Fazer att det skulle investera 40 miljoner euro i havreskal för byggandet av en xylitolfabrik i Finland.
Avtalet kräver fortfarande godkännande från konsument- och konkurrensverket.
Kaslink har 170 anställda och omsatte 65 miljoner euro under 2018.
Nyligen skrev vi på Butiksnytt att Fazer säljer sin restaurangverksamhet.