Sibyllarestaurangen vid Solberga Handelsplats i Strängnäs har stått stängd och tom sedan i april förra året. Nu tar bröderna Mikael och Mathias Carlsson över verksamheten och med nypremiären den 28 januari ser de en ljus framtid för den nygamla restaurangen, trots att tiderna för branschen just nu är tuffare än vanligt. Sibyllarestaurangen i Strängnäs etablerades under 2014.
– Vi tror stenhårt på det här läget. Solberga Handelsplats är en magnet för stora delar av Strängnäs och Mariefred, och restaurangen ligger strategiskt väldigt bra till för trafiken hit. Vi går in i det här med en övertygelse om att verksamheten kommer att lyfta ordentligt när vi väl kan återgå till ett lite mer normalt vardagsliv, säger Mikael Carlsson.
LÄS OCKSÅ: Han blir ny VD för Sibyllakedjan
Han är redan en del av Sibyllakedjan via sin befintliga restaurang i Hallsberg. Nu expanderar han alltså sitt engagemang i kedjan, och får även med sig brodern Mathias på satsningen.
– Ja, det var faktiskt Mathias som initierade allting. Han passerade här under hösten och såg då att restaurangen stod tom, och frågade sen om vi inte skulle försöka ta över den tillsammans. Då kontaktade vi Sibylla och där var intresset ömsesidigt, och till slut trillade alla bitar på plats för en nyöppning av restaurangen.
LÄS OCKSÅ: I morgon etablerar sig Sibylla även i Hofors
Som nya franchisetagare i Strängnäs har Mikael och Mathias rekryterat en driven och engagerad restaurangchef, som i samverkan med dem kommer att sköta den löpande, operativa verksamheten. Utöver restaurangchefen har man rekryterat fyra medarbetare på halvtid och sex stycken timanställda – viktiga arbetstillfällen för en mindre ort som Strängnäs. Restaurangen är utrustad med Drive In, där man även kommer att erbjuda leverans till bilen för de beställningar som inte kan levereras direkt i drive-luckan.
– Via beställningar i Sibylla-appen kommer vi också att erbjuda utkörning inom Strängnäs, vilket jag tror att vi är ensamma om i vår typ av snabbmat på orten, säger Mikael.