I maj 2018 lanserades Sweden Food Arena – en bred satsning för att driva forskning och innovation inom hela livsmedelskedjan i Sverige. Nu står det klart att Marie Gidlund tillträder som verksamhetsledare för arenan den 1 maj i år, och att arbetet därmed kan påbörjas fullt ut. Marie arbetar i dag som näringslivsutvecklare inom Umeå kommun, och har tidigare erfarenhet från bland annat Business Sweden och livsmedelsindustrin.
Sweden Food Arena är ett samverkansprojekt inom ramen för livsmedelsstrategin där företag inom hela livsmedelskedjan arbetar gemensamt för en innovativ, hållbar och konkurrenskraftig svensk livsmedelssektor. I dag ingår drygt 60 företag och organisationer i arenan, och tillsammans arbetar de för att åstadkomma en avsevärt ökad satsning på forskning och innovation inom hela livsmedelssektorn.Som verksamhetsledare för Sweden Food arena kommer Marie att ansvara för att etablera och leda utvecklingsarbetet.
– Jag ser verkligen fram emot att få leda skapandet av en arena för forskning, innovation och utveckling för att stärka en av Sveriges största branscher, livsmedelsbranschen. Med livsmedel, primärproduktion och handel i världsklass kan vi öka vår självförsörjningsgrad nationellt, och öka exporten, vilket stärker Sverige som nation, säger Marie Gidlund.
Marie är utbildad civilingenjör från Luleå Tekniska Universitet och har lång erfarenhet av näringslivsfrämjande arbete inom både stat och kommun, samt en bakgrund i livsmedelssektorn. Senast kommer hon från rollen som näringslivsutvecklare inom Umeå kommun, där hon bland annat jobbat med att stärka industrin i regionen med fokus på forskning och affärsutveckling.
–Det är med stor tillfredsställelse jag och styrelsen nu tillkännager att Marie Gidlund rekryterats som verksamhetsledare för Sweden Food Arena. Maries erfarenhet, kompetens och driv kommer att vara en stor tillgång när vi nu skall börja etablera Arenan för fullt och börja göra skillnad, säger Per Arfvidsson, styrelseordförande i Sweden Food Arena.