Coop lanserar nya italienska produkter inom premiumkonceptet Coop Gourmet. Sex stycken färska pastasorter, två stycken färska tomatbaserade pastasåser och en förgräddad stenugnsbakad pizzabotten lanseras och kommer att finnas tillgängliga i butik från april. Samtliga varor är producerade i Italien med smak och noggrant utvalda leverantörer i fokus.
Intresset för olika matkulturer ökar i takt med att fler lagar mer mat hemma, inte minst det klassiska italienska köket. En nyckel till bra vardagslyx är festlig mat med hög kvalitet som både passar i vardagen och till fest, men det får gärna vara lättlagat. Vad passar då bättre under en italiensk afton än en riktigt god färskpasta tillsammans med en krämig tomatsås.
– Matglädje och råvaror av högsta kvalitet kännetecknar det italienska köket. Därför är jag extremt glad att vi nu kan erbjuda våra kunder och medlemmar smakupplevelser med högsta fokus på god smak och kvalitet till en konkurrenskraftig prisnivå. På så sätt kan fler få uppleva den njutning som det italienska köket ger och dessutom med en tillagningstid på under tio minuter, säger Åsa Wickholm, chef för Coops egna varumärken.
Den färska pastan kommer i varianter av två bandpastor och fyra fyllda pastor med bland annat ricotta och karljohansvamp och buffelmozzarella D.O.P., basilika och tomat. Pastasåserna finns i två varianter, en classico och en smaksatt med mascarpone och pecorino. Den förgräddade pizzabotten är stenugnsbakad på napolitanskt vis och kommer i 2-pack.