Den 20 november samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.
Dagen bjuder på:
Final av innovationstävlingen Matverk Stockholm med Tina Nordström. Presentation av innovativa matprodukter med en bärande råvara från Stockholms län. Produkterna bedöms av en smakjury som leds av kocken Carola Magnusson, kokboksförfattare och ägare till företaget Carolas Eko, och en marknadsjury som leds av Paradisets grundare Johannes Cullberg. Priset delas ut av Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje. De 11 tävlande produkterna är Fårtackasalami från Roslagen, Burgar-cheddar från Väddö, Drickbuljong från Skarpnäck, Matcha-kombucha och Alkoholfri Gin från Stockholm, Kantarellkola med peppar och salt från Ljusterö, en svensk sambal med batak peppar-twist från Stockholm, Stekost på komjölk från Ekerö, Alkoholfri snaps från Norrtälje, ”Bar” på getmjölk och äpplen från Roslagen samt Alkoholfri öl från Nacka.
Så växer mitt företag med hållbarhet – case, inspiration och möten med experter
Här finns möjlighet för livsmedelsföretag att träffa experter inom affärsutveckling, strategisk hållbarhet, råvarukunskap, processutveckling, mathantverk, stödsystem, livsmedelskunskap, marknadsföring, grossistledet, offentlig mat m.m. Två timmar av intensiva och inspirerande samtal med företagare och experter inom olika aspekter av livsmedelsföretagande. Det blir också live-bedömning av produkter av en erfaren smakexpert.
– Med tävlingen Matverk Stockholm driver vi på utvecklingen av nya, innovativa och hållbara produkter från Stockholmsregionen”, säger Sara Jervfors, projektchef för MatLust och kostchef i Södertälje kommun. ”I kombination med MatLusts övriga arbete för en mer hållbar och lönsam livsmedelsnäring ser vi hur många små och medelstora företag i regionen startas, drivs och växer med både ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet i siktet. Den 20 november visar vi upp en del av allt det som bubblar inom livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen.
Praktisk information
När: Onsdag den 20 november, kl 08.30-16.00.
Var: MatLust / Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12, Södertälje.
Övrigt: Prisutdelning kl. 13.00 med möjlighet att träffa vinnarna av Matverk, jurygruppernas ordförande samt landshövding Sven-Erik Österberg och kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje Boel Godner. Arrangeras i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm.