Huj tillverkar vegansk pålägg av solroskärnor, baljväxter och nötter i deras fabrik i Alingsås. Just nu finns det sex olika produkter som finns tillgängliga i utvalda butiker. I maj i år expanderade livsmedelsföretaget Huj sin verksamheten och numer finns man på Mejerigatan 1 i Alingsås.
Jonas och Alice Knap, ett par som förverkligade sin dröm. De drömde för tre år sedan om att tillsammans arbeta med något de båda brann för allting började ur deras egna behov. – Efter att vi bestämt oss båda för att börja äta enbart växtbaserat saknade vi olika pålägg. Det borde finnas fler alternativ tyckte vi, och kanske skulle vi göra ett försök själva? Ganska snart satt vi i vårt kök och skissade på hur. Vi skrev lite kaxigt ”Morgondagens pålägg” på ett vitt papper, säger Alice Knap, vd på Huj.
Under 2020 börjar man sprida sina produkter ut till hyllorna i matbutikerna.
Fungerar era produkter i matlagning? – Ja. Vi rekommenderar särskilt våra Creamy Cashew för detta. De går att baka med (till exempel cheese cakes), göra såser av, ha till pasta, på pizzan och burgare.