Majonnäsen har sin givna plats på påskbordet, den gifter sig fint med både äggen, laxen och räkorna. Men vilken sort som egentligen är godast beror enligt experten på vad den ska användas till. Kania Mayonnaise från Lidl är påskens bästa majonnäs enligt nyhetsbyrån TT. När matskribent Mia Gahne fick i uppdrag att blindtesta sex olika sorters majonnäs gick Lidls eget märke Kania, som beskrivs som naturlig, god och väl balanserad, segrande ur matchen.

Majonnäsen har sin givna plats på påskbordet och passar perfekt med både äggen, laxen och räkorna. När nyhetsbyrån TT inför påsk genomförde ett smak- och blindtest på sex olika sorters majonnäs samt rangordnade efter smak, konsistens och utseende gick Lidls Kania* Mayonnaise segrande ur matchen.

Kania Mayonnaise var inte bara godast utan också billigast, den kostar mindre än hälften av den dyraste varianten. I testet beskrevs den som ”Ljus färg och fin, lite lösare konsistens. Smaken är naturlig och god, inte särskilt fyllig, men väl balanserad”

– Ingen påsk utan majonnäs! Vi blir väldigt stolta när våra produkter gör bra ifrån sig eftersom det är ett kvitto på att vårt hårda kvalitetsarbete. Det känns dessutom bra när ett testresultat så tydligt kan förmedla vår affärsidé om högsta kvalitet till bästa pris, säger Timo Hansio, tf Inköpsdirektör på Lidl Sverige.

*Produkten har nyligen bytt varumärke från Vita D’or till Kania – samma recept och kvalitet. 

Storlek: 600 ml
Pris: 14:90
Laktosfri
Glutenfri