Polarbröds styrelse har tagit ytterligare ett beslut om en mångmiljoninvestering i etapp 1 av det nya bageriet i Älvsbyn. Den första etappen kommer att stå klar redan nästa höst. Tidigare investeringsbeslut höjs därmed från 300 miljoner kronor till 359 miljoner kronor.
Polarbröds modell bygger på att frysa in brödet direkt efter gräddning vilket innebär att de kan baka långa serier med mindre energiåtgång och mindre svinn. Investeringen innebär utökad fryskapacitet, vilket ger förutsättningar för god helhetsekonomi.
LÄS OCKSÅ: Polarbröd investerar ytterligare 14,3 miljoner i bageriet i Bredbyn
–Med den här satsningen tar vi ordentlig höjd för kommande etapper.Vi bygger inte fast oss och tänker långsiktigt och helhet, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.
LÄS OCKSÅ:Polarbröd anlitar erfarna konsulter för ett snabbt återtåg i Älvsbyn