Nya smakupplevelser på tallriken

Tacos – Santa Maria

Vår kärlek till tacon håller i sig, och nu kommer ett nytt sätt att höja smaken på den älskade måltiden. Santa Maria introducerar två nya smakrika såser i praktiska squeezeflaskor som gör det enkelt att toppa tacon med precision och stil.

Hösten 2024 lanserar Santa Maria två nya såser: Lime & Jalapeño Mayo och Chipotle Chili Mayo, båda i squeezeflaskor. Dessa såser är tillverkade av extra smakrika råvaror för att ge variation och intensitet till Tex Mex-måltider. Den släta och krämiga konsistensen gör det enkelt att använda såserna med exakthet, vilket ger en visuellt tilltalande presentation.

De nya såserna är en del av Santa Marias ordinarie Tex Mex-sortiment. Konsumenttester visar att användarvänligheten och möjligheten att lyfta hela tacoupplevelsen är några av produkternas största fördelar. Toppa till exempel en smakrik och saftig kycklingtaco med Lime & Jalapeño-såsen, eller en krispig blomkålstaco med den lite heta Chipotle Chili Mayo-såsen.

Tacos – Santa Maria

Santa Marias nya såser lovar att ta din taco till nästa nivå, både smakmässigt och visuellt. Missa inte chansen att imponera vid nästa tacokväll!


*Enligt konsumenttester genomförda av Santa Maria.

PRODUKTFAKTA NYHET

Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo
Squeezeflaska, 250 ml, cirkapris 36,90 SEK
En syrlig och mild majonnäs med fräscha toner av lime och en behaglig smak av jalapeño. Perfekt för att lyfta din Tex Mex, BBQ, fiskrätter eller vad du än föredrar.

Santa Maria Chipotle Chili Mayo
Squeezeflaska, 250 ml, cirkapris 36,90 SEK
En krämig majonnäs med rökiga toner av chipotle chili. Medelhög styrka som tillför lagom hetta till din Tex Mex, hamburgare eller andra favoriträtter.

RECEPT
Krispig blomkålstaco med Chipotle Chili Mayo

Tacos är riktigt lätt att laga i vegetarisk tappning. Det blir gott och fräscht med olika tillbehör och såser som maxar smakerna. Att det ser extra färgglatt och härligt ut gör det ju inte sämre. Här toppar vi med en Chipotle Chili Mayo som verkligen sätter pricken över i.

Ingredienser
Antal portioner: 4
Krispig blomkål: 400 g blomkål, i små buketter
2 tsk olja
1 påse Santa Maria Chrispy Chicken Spice Mix
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small
Tillbehör:
Santa Maria Chipotle Chili Mayo, squeezeflaska
1 huvud isbergssallad, fint skuren
150 g rödkål, fint strimlad
12 körsbärstomater, skivade
1 lime, klyftad
100 g salladsost, smulad
1 rödlök, fint hackad
1 kruka färsk koriander, hackad
1 påse Santa Maria Tortilla Chips Salted
2 dl guacamole
Gör så här:
Värm ugnen till 225°C.

Lägg blomkålsbuketterna i en skål, häll på olja och chrispy chicken spice mix. Blanda väl. Fördela blomkålen på ett bakplåtspapper på en plåt och baka blomkålen i ugnen tills den är gyllene, ca 10-15 min. Förbered grönsaker, sallad och andra tillbehör. Värm tortillabröden enligt instruktion på förpackningen. Fyll tortillabröden med dina favorittillbehör och krispig blomkål. Toppa dina tacos med Santa Maria Chipotle Chili Mayo och garnera med färsk koriander.

Kycklingtacos med Lime & Jalapeño Mayo
Ta dina fredagstacos till en ny nivå med det här enkla receptet. Smakrik och saftig
kyckling med fräscha tillbehör – toppat med en frisk och syrlig Lime & Jalapeño Mayo.
Ingredienser
Antal portioner: 4
500 g kycklinglårfilé, strimlad i små bitar
1 msk olja
1 påse Santa Maria Spice Paste Chicken Tacos
1,5 paket Santa Maria White Corn Tortilla
Tillbehör:
Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo, squeezeflaska
1 st hjärtbladsalladshuvud
0,5 gurka, tärnad
100 g fetaost, smulad
100 g körsbärstomater, delade
1 dl svarta bönor, avrunna
1 burk Santa Maria Chunky Salsa Medium
1 kruka koriander, hackad
Snabbpicklad rödlök:
1 st rödlök
0,5 dl äppelcidervinäger
1 tsk oregano
2 krm salt
1 tsk socker

Gör så här:
Förbered snabbt picklad rödlök och fräscha tillbehör Snabbpicklad rödlök: Skiva rödlöken tunt och blanda med alla ingredienser i en bunke. Rör om och låt stå i minst 20 minuter. Förbered tillbehören: Strimla sallad, hacka gurka, dela tomater, smula ost och hacka koriander. Låt de svarta bönorna rinna av och lägg upp allt i skålar. Värm tortillabröden: Värm tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme, cirka 10 sekunder per sida. De ska bli lätt rostade och puffa upp. Lägg bröden i en kökshandduk för att hålla dem varma.


Stek kycklingen till perfektion – och toppa med Santa Marias nya såse:

Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg i kycklingen. Låt den ligga orörd i 2-3 minuter för att få den bästa möjliga stekytan. När kycklingen är genomstekt och har fått en fin gyllenbrun färg, tillsätt kryddpastan och rör om ordentligt. Ta sedan bort pannan från värmen. Låt varje person komponera sin taco efter egen smak och toppa med Santa Maria Lime & Jalapeño Mayo för en extra smakupplevelse.