”Lönneberga Räddar Vardagsmiddagen med Snabblagade Kycklingfiléer”
Sluta oroa dig för vad du ska laga till middag! Lönneberga har just lanserat tunna kycklingfiléer som är snabba och enkla att tillaga. Dessa filéer, gjorda av den finaste övre halvan av bröstfilén, kräver ingen förberedelse innan de slängs rakt in i pannan. Du kan välja mellan Naturella tunna kycklingfiléer och tunna kycklingfiléer smaksatta med Chimichurri.
Vardagsmiddagen är det vanligaste tillfället för svenskar att avnjuta kyckling, och åtta av tio väljer antingen bröst- eller lårfilé. Lönneberga fortsätter sitt uppdrag att fylla kycklingkylen med god, praktisk och smakrik kyckling för alla måltider. Nu introducerar de tunna bröstfiléer, både naturella och kryddade med chimichurri.
”I vardagen rinner tiden ofta iväg, och vi letar efter prisvärda och bekväma måltidslösningar som är snabba att tillaga och som hela familjen kan uppskatta. Här kommer våra nya tunna kycklingfiléer verkligen till undsättning,” säger Hanna Flybring, Brand Marketing Manager på Lönneberga.
De tunna filéerna är tillverkade av den allra bästa delen av bröstfilén, som skärs horisontellt, och den övre halvan blir den nya tunna filén. Detta är en unik process som endast Lönneberga använder sig av, då man normalt sett använder hela bröstfilén. För konsumenten innebär detta att kycklingen inte behöver förberedas innan tillagning, och samtidigt får man en produkt som går snabbt att tillaga.
De nya alternativen inkluderar:
- Lönneberga Tunna Filéer av Kycklingbröst, Naturella: Dessa kan enkelt kryddas med dina favoritsmaker. Paketet innehåller 5 snabblagade filéer med en totalvikt på 540 gram. Cirkapris: 97 kr.
- Lönneberga Tunna Filéer av Kycklingbröst, Chimichurri: Dessa är örtiga med en härlig sting. Paketet innehåller 5 snabblagade filéer med en totalvikt på 560 gram. Cirkapris: 99 kr.
All kyckling från Lönneberga kommer alltid från 100% svenska gårdar i Blekinge och tillverkas i deras egna fabrik i Sköllersta. Den är märkt med Svenskt Fågels ”gula pippin,” vilket garanterar hög kvalitet.
För att göra din vardag ännu enklare har Fredagskocken Mattias Larsson skapat två användbara recept med de nya produkterna. Dessa recept är sådana som praktiskt taget lagar sig själva, är okomplicerade och skapar minimal disk, samtidigt som de är så goda att de snabbt blir hela familjens nya vardagsfavoriter.
- Snabblagad Chimichurrikyckling: Rotsaker och andra läckra ingredienser på en plåt, vänds i srirachamayo och toppas med stekta tunna filéer smaksatta med chimichurri.
- Snabblagad Kycklinggratäng: Naturella tunna filéer, parmesancrème och purjolök tillagas i ugnen och toppas med en tomatvinägrett vid servering.
Så, glöm krångliga middagar och välkomna Lönneberga till din vardag med deras nya snabblagade kycklingfiléer!
Snabblagad Chimichurrikyckling
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag. Det här receptet sköter sig dessutom till stor del själv i ugnen. In med de kryddiga rotsakerna och när de nästan är klara steker du snabbt den färdigkryddade kycklingen några minuter på varje sida. Perfekt resultat varje gång.
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri á 560 g (5 filéer)
Kryddiga rotsaker - 500 g potatis
- 250 g morötter
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 250 g valfri svamp
- 2/3 dl srirachamajonnäs
- olivolja, salt & svartpeppar
Till servering - valfri grönsallad
- Så här gör du
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen. Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg. Ringla över srirachamajonnäsen och blanda runt, den kommer sugas upp av de varma rotsakerna och ge en härlig smak.
Kyckling: Stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad. Dekorera med valfri ört.
Snabblagad kycklinggratäng
Tunna kycklingfiléer är perfekt när du vill ha en god och lättlagad vardagsmiddag. Här i en krämig kycklinggratäng med parmesancrème som sköter sig helt själv i ugnen. Vardagsmagi för hela familjen, och perfekt i matlådan om det blir något kvar.
4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Naturella á 540 g, (5 filéer)
- 150 g purjolök
- olivolja
Parmesancrème - 75 g parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 4 dl crème fraiche
- salt & svartpeppar
Tomatvinägrett (topping) - 75 g soltorkade tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 g ruccola
Till servering - Ris eller bulgur
- Så här gör du
Kyckling: sätt ugnen på 200°C. Skiva purjolöken tunt och lägg den i en ugnsfast form, blanda med lite o livolja och salt. Salta och peppra kycklingen, lägg den ovanpå purjolöken. Parmesancrème: riv parmesanosten och vitlöksklyftan, blanda med crème fraichen, smaka av med
salt och peppar. Häll parmesancrèmen över kycklingen och ugnsbaka i 25 minuter tills kycklingen är genomstekt och du har en fin gratinerad yta. - Tillbehör: koka ris eller bulgur.
- Vinägrett: hacka de soltorkade tomaterna och blanda med oljan & vinägern.
Servering: strö ruccola över kycklingen och ringla över tomatvinägretten. Servera med ris eller bulgur
Text: Jonny Bothin – Butiksnytt