Pizzatrenden håller i sig, och efterfrågan på goda veganpizzor, som är ett mer hållbart alternativ ökar. Nu finns fyra pizzor från Anamma i frysdisken.
– Pizzorna släpptes ut redan i förra veckan och vi ser en mycket positiv respons i sociala medier, där bilder av pizzorna dykt upp i olika veganska och vegetariska forum. Behovet av riktigt goda och enkla veganska lösningar som man kan njuta av både hemma och på språng har varit utgångspunkten för vår satsning, säger Karolina Bjurehag, T f Marknadschef för Anamma på Orkla Foods Sverige.
Anammas frysta veganska pizzor finns i följande varianter:
Måltidspizzor; VegoCapricciosa och VegoMexicana med stenugnsbakad surdegsbotten. Minipizzor: VegoVesuvio och VegoTexMex med stenugnsbakad panpizza-botten.
På VegoMexicana och VegoTexmex har man bland annat använt Anammas Vegofärs och till VegoCapricciosa och VegoVesuvio har man utvecklat en ny vegansk skinka.